Marian Stokx – Schilderijen en Tekeningen

Sinds 1983 woont en werkt Marian in Den Haag. Ze is geboren in 1955 in ’s-Heerenhoek, Zeeland als derde kind in een gezin van zes. Tekenen en schilderen is al sinds haar jeugd haar grote passie. Ze begon met tekenlessen aan het Nederlands Tekeninstituut; in de loop der tijd heeft ze zich verder verdiept door het volgen van workshops en cursussen in onder meer Zuid Frankrijk, het Groningse Hogeland, Amsterdam en Den Haag. Aanvankelijk was haar werk vooral figuratief realistisch. De laatste jaren heeft ze zich in toenemende mate toegelegd op abstracte en figuratief abstracte kunst. Haar grote voorbeelden zijn schilders als Mondriaan, Jackson Pollock en Willem de Kooning. Ze werkt vooral met acryl en/of olieverf op doek, vaak vermengd met gesso, zand en modelleringpasta. Daarnaast maakt ze portretten in pastel.

Ik kan soms maandenlang bezig zijn met een schilderij, door het steeds aan te passen en het verder uitdiepen van textuur en kleurcombinaties. Ik ervaar schilderen als een persoonlijke zoektocht, afhankelijk van mijn gemoedstoestand en mijn omgeving. Het spelen met vorm en kleur, het verleggen van grenzen daarbij en het zoeken naar nieuwe dimensies, vormen voor mij iedere keer opnieuw een uitdaging. Mijn expositie is hiervan de weerslag en bevat werk van de laatste vijftien jaar.

Wanneer
Zondag 27 januari 2013
Aanvang: 14.00
Eindtijd: 17.00

Waar
Mee in Zee-Atelier
Lijsterbesstraat 69
2563 KR Den Haag
www.meeinzee.nl

Entree
Alleen voor genodigden.
Graag dus van te voren reserveren .
Onder het genot van een hapje en drankje kun je dan het werk van Marian bezichtigen en met haar hierover van gedachten wisselen.

Extra
De expositie loopt van 27 januari tot 31 maart 2013.
Zaterdagen en zondagen geopend op aanvraag.
Voor bezichtiging op deze dagen: 06 51 75 55 05