Workshop fOssielPlezieR

Rene en YoshaWorkshop fOssIelPlezIeR Deze workshop gaat over het plezier dat je beleeft wanneer je met René en Yosha de wonderlijke wereld van fossielen gaat ontdekken door te kijken en te doen! fOssIelPlezIeR is een initiatief van amateur paleontoloog René Vinck en creatief kinderbegeleidster Yosha Visser. René Vinck (1966) is amateur paleontoloog en houdt zich al meer dan acht jaar bezig met fossielen. Hij heeft zich verdiept in de theorie en de praktijk van paleontologie en geologie (aardkunde). René is lid van een aantal verenigingen op het gebied van beide wetenschappen. Elk jaar bezoekt hij meerdere malen openbare en geheime vindplaatsen. Yosha Visser (1971) heeft ruime ervaring in het basis- en voortgezet onderwijs als workshop coördinator en onderwijsassistente. Op dit moment is Yosha werkzaam in de naschoolse opvang. Ze is ook goudsmid en geeft workshops aan kinderen.

In juni 2012 zijn René en Yosha gestart met de ontwikkeling van fOssIelPlezIeR. Een workshop over fossielen voor kinderen. Samen hebben ze verschillende vindplaatsen bezocht en materiaal voor de workshops meegenomen. Ze hebben onderzocht in hoeverre dit materiaal te bewerken is door jullie. Ook hebben ze filmopnames gemaakt van interessante vindplaatsen en een animatiefilm gemaakt over het ontstaan van fossielen. Deze films geven een duidelijk beeld over het ontstaan van fossielen en wat je nodig hebt om ze te kunnen vinden en vervolgens te prepareren.

Wat leer je tijdens fOssIelPlezIeR?

  • hoe fossielen ontstaan zijn
  • waar je ze kan vinden
  • wat je nodig hebt als gereedschap
  • het determineren (fossiel herkennen en benoemen)
  • het prepareren (fossiel bewerken)

Wanneer Zondag 2 juni en Zondag 16 juni De workshop duurt 2 uur en begint om 12.00 uur

Waar Mee in Zee-atelier Lijsterbesstraat 69 2563 KR Den Haa www.meeinzee.nl

Kosten € 20,– per deelnemer (inclusief materiaal, surprise, drinken, versnapering)

Voorwaarden geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, kinderen onder de 8 mogen alleen meedoen onder begeleiding van een ouder (geen extra aanmeldingskosten), maximaal 15 kinderen

Inschrijven en verdere informatie www.fossielplezier.nl