Imprint – Lawrence Kwakye

rsz_lawrenceLawrence Kwakye (1972, Utrecht) is de zoon van een Ghaneese vader en een Hongaarse moeder. Zelf groeide hij op in Wassenaar;  een intrigerende mix van sociale en culturele achtergronden en milieus. Zijn eerste olieverfschilderij maakte hij op dertienjarige leeftijd. Ook nadat hij als industrieel vormgever aan de slag was gegaan (hij studeerde in 1999 af aan de Design Academy in Eindhoven), bleef hij schilderen. Jarenlang is hij werkzaam geweest als ontwerper bij ontwerpbureaus in Amsterdam. Hier was hij o.a. verantwoordelijk voor het ruimtelijk communicatieconcept- en ontwerp van beursstands op verschillende commerciële internationale beurzen en evenementen. Gaandeweg dreef zijn passie hem echter tot het maken van een definitieve keuze: in 2010 werd hij full time kunstschilder.

 

rsz_lawrence_atelier

De culturele en sociale diversiteit waarbinnen Lawrence opgroeide is bepalend voor zijn werk. Zo lijken de tegenstellingen en spanningen, die zich voordoen op het kruispunt van emotie, intuïtie, rationele analyse èn de wreedheid van de tijd, zijn werk te dicteren. Lawrence worstelt met de tijd die zonder mededogen voorbij lijkt te denderen. Misschien zoekt hij met zijn schilderijen juist dát mededogen. Sinds 2013 experimenteert Lawrence met gelaagdheid in zijn werk waarbij verschillende materialen en ondergronden   worden toegepast. Ook worden klassieke schildertechnieken soms gecombineerd  met geprinte en bewerkte foto’s . Vooral in het laatste werk komt de designachtergrond van Lawrence duidelijk naar voren.

Lawrence verzorgt ook schilderworkshops voor volwassenen genaamd ‘Portrait date’ waarbij mensen elkaar naschilderen. Een confronterende workshop ter bevordering van de teamspirit van collega’s op hun werk. Hij doet dit vanuit zijn bedrijf Artmotivator. Creatief denken, een herkenbare identiteit en een inspirerende leefomgeving zijn drie aspecten die volgens Artmotivator belangrijk zijn voor mensen.
www.kwakye.nl
www.artmotivator.com

 

 

IMPRINT
rsz_imprint

De  titel die Lawrence aan de expostie in het Mee in Zee-atelier meegeeft is Imprint,  afdruk, spoor. Een passende titel voor zowel zijn werk als de ruimte van het Mee in Zee-atelier.


Wanneer
Zondag 15 september 2013
Opening         : 15.00 uur
Eindtijd         : ca. 18.00 uur

Waar
Mee in Zee-atelier
Lijsterbesstraat 69
2563 KR Den Haag
06 15359187

Reserveren
Meld je hier aan voor de bezichtiging van het intrigerende werk van deze bijzondere kunstenaar.

Tot Mee in Zee met Lawrence!