REMIGIUS – PORTRETTEN

zelfportret2010

Biografie
Vanaf 2002 heeft hij  onder zijn doopnaam ‘Remigius’ vele portretten geschilderd, ook in opdracht. Zijn werk is geëxposeerd in diverse galeries en op een aantal beurzen. Portretten zijn ook gepubliceerd in boeken, kranten en tijdschriften.  In 2009 schilderde hij Neelie Kroes voor het TV-programma Sterren op het Doek. Remigius heeft onder andere lessen gevolgd aan de Vrije Academie Den Haag. Zelf geeft hij les in portretschilderen bij Atelier Brugman in Voorburg en Atelier aan de Haven in Scheveningen (Lessen portretschilderen).

 


Inspiratie
Over de hele wereld hangen musea vol met handgemaakte portretten van belangwekkende figuren uit lang vervlogen tijden. Vrijwel altijd in opdracht geschilderd door grote (of kleinere) meesters. Hun beeltenis is stilgezet in de tijd, ze zijn geschilderde geschiedenis geworden. Een goed portretschilderij is vakwerk dat met de jaren steeds meer waarde krijgt. Portretkunst vervlecht de wereld- en de kunstgeschiedenis met elkaar. Ze laat de mens en zijn cultuur in elkaar opgaan. Want een goed portret is herkenbaar, maar moet tegelijkertijd een boeiend kunstwerk zijn, interessant om naar te kijken. Het inspireert Remigius zeer om in deze stroom van menselijke cultuur mee te mogen spelen, hoe bescheiden zijn bijdrage wellicht ook zal blijken te zijn.

WAsamenstelling800hoog
Expositie

Zondag 4 mei 2014
Aanvang     : 16.00 uur
Eindtijd       : 18.00 uur

Waar
Mee in Zee-atelier
Lijsterbesstraat 69
2563 KR Den Haag
06 15359187

Reserveren
Meld je hier aan voor de opening van de expositie van het werk van Remigius

Tot Mee in Zee met Remigius