‘IN MY LIFE’ – COBY PRONK

COBY PRONKrsz_coby_1

Vanaf zondag 7 september 2014 tot 1 februari 2015 exposeert Coby Pronk haar werk in het Mee-in-Zee-atelier. De expositie, ‘In my Life’,  laat een overzicht  zien van de laatste tien jaar. Tijdens de feestelijke opening op zondag 7 september is het mogelijk om onder het genot van een hapje en een drankje haar werk te bezichtigen en met haar hierover van gedachten te wisselen.

Coby is geboren op 15 december 1956 te Scheveningen. Al vanaf haar kindertijd houdt zij van tekenen. Rond haar 20ste volgde zij cursussen aan de Vrije Academie te Den Haag. Sinds 1995 wordt zij begeleid door bevriend beeldend kunstenaar Marijke de Haan. Coby: “Marijke heeft mij goed leren kijken. Van haar heb ik leren blindtekenen: kijken naar het onderwerp en tekenen zonder de pen van het papier te halen. Dat geeft leuke, losse tekeningen.”

De afgelopen twee jaar is zij ook gecoacht door Ingrid Vente, remedial artist.
coby 5
Coby: “Grafische kunst fascineert mij, onder andere het werk van Escher en zijn leermeester Yessurun de Mesquita. Pentekeningen, het vloeien van inkt, zwart-witcontrasten, vind ik mooi. Ik houd van de verrassingen die het materiaal waarmee ik werk opleveren. Sinds enkele jaren werk ik ook met acryl en gemengde technieken op papier. Mijn onderwerpkeuze ligt breed, van mensen tot kleine dingen die mijn aandacht trekken.”

 

Waar
Mee in Zee-atelier
Lijsterbesstraat 69
2563 KR Den Haag

Wanneer
Zondag 7 september 2014
Opening     : 14.00 uur
Eindtijd      : ca. 17.00 uur

Reserveren
info@meeinzee.nl ovv Coby Pronk

Bezichtiging
Op aanvraag zaterdagen en zondagen geopend.
Voor bezichtiging op deze dagen: 0628947294.
Verder tijdens muziekoptredens in het Mee in Zee-atelier

 

Tot Mee in Zee met Coby!