STEEN PAPIER SCHAAR

aankondiging expositie 15112015

In haar doeboek ‘Van A tot Z in vorm‘ schreef Karen de Boer: Het zijn drukke tijden waarin we alles willen combineren: banen, gezin, vrienden, familie, hobby’s. We zijn 24-7 bereikbaar en beschikbaar. Er is daarnaast een tegenbeweging te bespeuren, waarin we het leven ‘slow’, ‘mindful’en met een hang naar de nostalgie van vroeger willen leven. Om overeind te blijven in de digitale turbowereld doe ik mee aan die tegenbeweging met een pot boekbinderslijm, goed papier, een schaartje en een scalpel.De afgelopen zes jaar heeft dit een bonte verzameling collages opgeleverd. Karen maakt in haar werk gebruik van postzegels, atlaskaarten, zijdepapier, snoep, snoepverpakkingen en kiezels. Daarbij speelt zij met de combinatie tekst en beeld in haar werk. Een rode draad in haar werk is het maken van een reis.
 
In ‘En hoe het verder gaat’ reisde zij door het landschap van haar leven aan de hand van ‘het werkwoord’. Dit resulteerde in een kaartenserie, met op elke kaart een combinatie van een verzameling werkwoorden, een beeld en achterop de kaart een bijpassend gedicht.‘Van A tot Z in vorm’ is haar antwoord op de vraag: ‘Hoe blijf ik in vorm, zowel fysiek als mentaal?’ en nodigt anderen uit om met die vraag aan de slag te gaan.
In 2012-2013 vatte Karen één jaar van haar leven samen in 365 minicollages, waar zij bij elke dag één toepasselijke postzegel vond, en vervolgens teksten en veel kleur toevoegde.

InVan atlas tot zoo maakte zij, net als de postzegels die elk hun eigen unieke reis hebben afgelegd, een reis over een wereld die sinds hij ruim veertig jaar geleden werd vastgelegd in de Bosatlas niet meer dezelfde is.

In haar meest recente project liet Karen 100 beschilderde stenen achter in de openbare ruimte, waardoor haar werk letterlijk op reis is gegaan over de wereld. Uit alle windstreken kwamen reacties terug.

Terwijl Karen haar werk in rust maakt, zoekt zij met haar werk vervolgens steeds meer de interactie met het publiek.
De expositie ‘Steen papier schaar’ past daar in. Ga mee op reis in de wereld die Karen heeft vormgegeven met steen papier en schaar.

Aanmelding opening expositie:
karen.deboer@hetnet.nl De expositie loopt t/m 3 januari 2016.
Na de opening op 15 november is bezichtiging mogelijk op afspraak.
Neem hiervoor contact op met Karen:
– karen.deboer@hetnet.nl
– 06 40885609 
Karen is in ieder geval aanwezig in Mee in Zee-atelier op:

  • 21-11 tussen 14-17,
  • 29-11 ‘s ochtends tussen 10-12,
  • 6-12 tussen 14-16,
  • 20-12, 27-12 en 2-1 tussen 14-17.