Beatrice van der Poel – Electric Lady (Duo)

electric-ladyZangeres en gitariste Beatrice van der Poel brengt een ode aan Jimi Hendrix, de mythe en het stijl-icoon van de jaren zestig. Hendrix was ‘s werelds grootste gitarist; de man die de gitaar liet klinken zoals ie nog nooit eerder had geklonken. Die snaren liet trillen, ronken, brullen, janken, krijsen en mensen ademloos in een shocktoestand achterliet.

In Electric Lady vertelt Beatrice de feiten en fabels over Hendrix in de zogenaamde backstage story’s; over zijn flamboyante leven in de jaren ‘60 vol drugs, groupies en zijn mysterieuze dood in 1970. Ze vertaalde en bewerkte zijn hits als Foxy Lady, Little Wing, Crosstown Traffic, The wind cries Mary en Purple Haze met een groot respect voor het origineel.

Electric Lady zet je onder stroom met verrassend onvoorspelbare, extatisch sensuele, psychedelische klank-poëzie, gezongen op geladen gitaarriffs en licks. Thomas Verbogt schreef de theaterteksten.

“Op jonge leeftijd raakte ik al gefascineerd door Hendrix, die zwarte muziek deed versmelten met soul en rock. Ik was als door bliksem getroffen door zijn enorme passie, extraverte podiumpresentatie en zijn virtuoze gitaarspel. Zijn sensationele manier van spelen, de akkoorden, de sound en zijn performance zijn uniek. Het idee om iets met dit fenomeen te doen bleef door mijn hoofd spoken, niet naspelen maar een eerbetoon aan hem!” aldus Beatrice.

 

Volkskrant ****

Parool       ****

NRC          ***

 

 

 

Zaterdag 11 februari 2017
Deur open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur
Entree: € 15,–
Reserveren: info@meeinzee.nl