JACQUELINE CASTRO RAVELO – ´GABRIELA MISTRAL, VIOLETA PARRA, VÍCTOR JARA´

Jacqueline-CastroDe uit Chili afkomstige zangeres Jacqueline Castro Ravelo woonde 33 jaar in Nederland. Zij houdt zich bezig met het programmeren van concerten waar poëzie en muziek samen komen. Haar missie is het overdragen van haar culturele erfgoed. Zij heeft voornamelijk gewerkt aan strijd- en folkloremuziek uit Latijns-Amerika.
Als beroepskunstenares is Jacqueline een uitstekende ‘culturele guerrillastrijder':
De behoefte om het mooiste te laten zien en horen van wat ik kan en wie ik ben, is voor mij een sterk instrument om met mensen in contact te komen. Dit is noodzakelijk om als politiek vluchtelinge te overleven. Het mooiste wat me kan overkomen, dat is ZINGEN.
Momenteel brengt ze een speciaal programma over Violeta Parra:  ‘de moeder van het Latijns-Amerikaanse Lied’. Daarnaast brengt ze ook de gedichten van de Chileense dichteres en Nobelprijswinnares Gabriela Mistral tot leven. En natuurlijk zingt ze ook liederen van Víctor Jara!
Wereldmuziek zoals het bedoeld is: overdonderend, overrompelend en over grenzen heenkijkend. Jacqueline Castro, een lust voor het oor!

 

Teaser:
https://www.youtube.com/watch?v=9KjR4_0l8mA
Pers:
Jacqueline Castro Ravelo a singer from Chili, south America, tells in her beautiful songs the history of her continent. The rhythms she uses are the Cueca, Tonada and Waltz, the Polka, Joropo and the Meringue from Venezuela, the Zamba and the Cueca from Argentina. She is gorgeous!’

 

Zaterdag 21 oktober 2017

 

Mee in Zee-atelier
Lijsterbesstraat 69
2563 KR Den Haag

 

Deur open  20:00
Aanvang  20:30

 

Entree: € 15,–

 

Reserveren?
info@meeinzee.nl  /  06 15359187