CCO3 – Cruise Control On 3


CCO3 (3)
Cruise Control On 3  is een crossover project tussen jazz- en klassieke musici gevormd door: Martin van Hees (Klassieke gitarist & componist), Aktas Erdogan (Klassiek/jazz gitarist) en Nello Biasini (drums en slagwerk). Drie getalenteerde musici uit verschillende achtergronden brengen klanken uit alle windstreken samen in hun muziek. Naast arrangementen van jazstandards brengt het trio composities met een mix van klassiek-, jazz-, wereld- en pop muziek.  Hieronder volgt een korte beschrijving per artiest.
 
Martin van Hees (1990) zijn spel wordt gekarakteriseerd door een unieke muzikale expressie en een briljante toonvorming. Hij studeerde af in 2014 bij professor Zoran Dukic aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag met een onderscheiding voor zijn bijdrage aan de hedendaagse muziek. Naast zijn solo carrière is Martin actief in kamermuziek ensembles, hedendaagse muziek ensembles en theater/dans producties. Van Hees trad op in India (solo tournee 2014), Thailand, Zwitserland, Italië, België, Griekenland (solo tournee 2016) en Nederland. Hij ontving verschillende prijzen bij nationale en internationale gitaar competities. Naast regulier repertoire componeert Martin zijn eigen muziek voor de gitaar en andere bezettingen met kleurrijke melodieën en harmonieën.
 
Aktas Erdogan (1987) is een virtuoze gitarist met wortels in zowel de klassieke- als de jazz muziek. In 2014 slaagde hij voor de klassieke gitaar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag onder professor Enno Voorhorst. Aktas studeerde gelijktijdig aan de jazz afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Brussel bij Fabien Degryse. Hij speelde in verscheidene concoursen en op festivals in Nederland en Turkije. Naast zijn solo carrière maakt Aktas deel uit van diverse jazz formaties waaronder zijn eigen ‘Aktas Erdogan Quartet’. Als componist schreef Aktas onder meer ‘Anne Gunaa’, opgedragen aan zijn moeder die tot 2014 als onschuldige journalist, zeven jaar lang gevangen zat in Turkije. Aan de productie van ‘Anne Gunaa’ hielpen grote artiesten mee zoals: Erik Ineke, John Ruocco, Emrah Oguzturk, Abel Marcel en Steve Willem Zwannikand. Later werd deze compositie een toonwerk voor andere onschuldige journalisten die in de gevangenis zitten.
 
Nello Biasini (1991) is een drummer, docent en producer. Hij behaalde twee bachelor diploma’s – pop drums aan Codarts in Rotterdam en jazz drums aan het conservatorium van A.Casella (Italië). In 2018 rond hij zijn master studie voor ‘studio drummen’ af aan Codarts Rotterdam onder leiding van Hans Eijkenaar en Martijn Vink. Nello maakt deel uit van uiteenlopende groepen zoals ‘GreyHeads’, ‘Codarts Funk Big Band’, ‘Nederlands Studenten Jazz Orkest’, ‘Dichter Dichterbij’, ‘Aktas Erdogan Quartet’, ‘CCO3’ en meer. In zijn carrière is hij actief in veel soorten muziek stijlen: jazz, jazz funk, hip hop, electro funk, rap, cumbia, soul pop, trip hop en folk.

 

Vrijdag 24 november 2017

Mee in Zee-atelier
Lijsterbesstraat 69
2563 KR Den Haag

Deur open  20:00
Aanvang  20:30

Entree: € 12,–

Reserveren
info@meeinzee.nl  /  06 15359187