YORI SWART & OKKE PUNT

Yori en Okke
De bekendheid van Yori Swart begon in 2011 toen ze de Grote Prijs van Nederland, Amsterdamse popprijs en de Sena Performers Pop NL Award. In 2012 verscheen haar gelijknamige debuutalbum Yori Swart. 3FM benoemde haar tot Serious Talent, de pers was enthousiast, ze trad op in De Wereld Draait Door. Honderden shows waren het gevolg (solo en met band) o.a. in Paradiso, Rotown en Tivoli. Begin 2014 vertrok ze naar de VS voor schrijf- en opnamesessies in Los Angeles waar ze o.a. werkte met Lori Lieberman. Dat resulteerde in haar EP Golden Ticket, gevolgd door optreden in binnen en buitenland, waarbij vooral de VS en Canada-tour van juli 2016 een succes was. Haar muziek is opmerkelijk; een mengeling van blues, folk en pop in een aparte finger-picking stijl. Haar zang is kristalhelder en meeslepend, haar timing perfect. Maar het is vooral haar gitaarspel dat bij vlagen zo doet denken aan dat van Joni Mitchell!

 

Okke Punt speelde ooit in de begeleidingsband van Yori (vocals/harmonica); bouwde routine op doordat hij werd uitgenodigd door Joe Sumner (zoon van Sting) om mee te spelen in zijn band Fiction Plane en kreeg in Nederland  bekendheid als finalist in het televisieprogramma De Beste SingerSongwriter van Nederland.
Al die aandacht en lofuitingen komen niet zomaar uit de lucht vallen. Die twee zijn apart al keigoed, laat staan samen!
Meer info:
http://yoriswart.nl/    |    http://www.okkepunt.nl/
Teasers:
Samen

https://www.youtube.com/watch?v=ChUHY15nhbY
Solo
https://www.youtube.com/watch?v=aCz0iRz24HA
https://www.youtube.com/watch?v=EsUt_nvgyD0
Pers:
Take one. As soon as they strike the first note of the song Yori and Okke know something special is about to happen. These moments are rare and I am very grateful that they managed to capture it in a recording. One take. The first take. No rehearsal. Just magic.”

 

 

Zaterdag 9 december 2017

Mee in Zee-atelier
Lijsterbesstraat 69
2563 KR Den Haag

Deur open  20:00
Aanvang  20:30

Entree: € 15,–

Reserveren
info@meeinzee.nl  /  06 15359187