WOUTER BREMER

Wouter 1

“Geen woorden, maar schilderijen en prints vertellen je de sfeer waarin je je zo zou willen laten onderdompelen. Ik wel in ieder geval! 
Kunstwerken geïnspireerd op de surfscene/of scatescene. Waar Wouter volgens mij duidelijk toe behoort als ik even google op het net.
Een dromerige, avontuurlijke sfeer, waarvan je deelgenoot wilt zijn, van onderwater schilderijen, lekker geschilderd met een gemak die het onderwerp ten goede komt. Heerlijke werkjes die het vrije leven van de surfer vertegenwoordigen, vrij geschilderd met gedurfde streek. Bij sommigen schilderijen kijk je naar voorwerpen, maar wat er ook te zien is, je wordt gezogen in de kwaststreek, de verdunde verf en de kleurkeuze. Ik zie vooral materiaal, een schilder aan het werk.

De schilderijen lijken van foto’s af geschilderd, maar toch op het doek gezet met een zekere snelheid. Een tactiel gebruik van verf en kwaststreken verheerlijkt mijn aanblik. Daardoor wil ik nog meer in de wereld van Wouter stappen. Ik voel het licht en de warmte van de zon en ik voel het water om mijn lijf heen spelen.

Wouter 2Het materiaal en vrouwen zijn duidelijk Wouters liefde, maar ook de mysterieuze wereld van onderwater. Het vrije gevoel. De bubble waar je in vertoeft. Ik denk dat je veel onder water zit als je surft. Wouter laat de kijker zien wat je ziet als je daar bent, met misschien wel de liefde van je leven. Je aanschouwt haar van een afstand, ziet haar hoofd soms niet, of delen van het lichaam, door het bruisende water. Of omdat de vrouw nét weer haar hoofd boven water tilt.
Even mag je vrij kijken. Als voyeur naar de schone vormen van de sportieve lichamen van de vrouwen. Niet per se sensueel, maar wel sierlijk en een voorloper van een eventueel mooi avontuur.

De prints zijn grafisch, het water doet zijn werk, de vervreemding in het water zorgt voor afstand. Alsof er een tweede laag aangebracht is in het denken. Waterfoto’s en water schilderijen, waterballet etc…heeft iets sprookjesachtig, het zweverige karakter laat je doen wegdromen. Het lichaam kan in al zijn vrije vormen aanschouwt worden. De prints zijn stoer. Bijna abstract soms, bijna bedoeld slordig; nonchalant zou ik het noemen, vrij, gedurfd;  precies passend bij het thema.”

Ingrid Vente
Remedial Artist

 

Wouter Bremer
13 januari – 22 maart

bezichtiging tijdens optreden
en
op afspraak