PITOU

Schermafdruk 2017-08-30 23.30.10
Ik werd direct getroffen door haar opvallende stem, bijzondere composities en vocale harmonieën die klassiek , maar ook opvallend Iers overkwamen. De zang van  Pitou Nicolaes (1993) is een instrument op zich – een sound die live verwerkelijkt wordt door de support van 2 achtergrondzangeressen. Zo jong als ze is brengt ze een vrijwel tijdloos esthetische stijl, die zeker vergeleken mag worden met zangeressen als Joanna Newsome, Laura Marling en Alela Diane.
Een prachtige mix van klassiek, folk en wereldmuziek.
In 2015 won Pitou de ‘Mooie Noten’ competitie, het jaar daarop speelde ze o.a. in Paradiso en Noorderzon. Haar debuut album kwam uit op in september 2016 bij het Schots/Nederlandse label Mink Records. Vlak na de release werden nummers van Pitou direct opgepikt door binnen en buitenlandse muziekblogs en werd haar track ‘Fool’ gefeatured in de wereldwijde ‘Breaking Singer-songwriter’ lijst van Apple Music.
 
Meer info
www.facebook.com/pitoumusic
Teasers
https://www.youtube.com/watch?v=5K3cGgjlxKg
https://www.youtube.com/watch?v=qC1ftUBPGUA
Pers
Een zangeres, die je in korte tijd weet te betoveren met haar kale liedjes, waarin ze zich heel kwetsbaar opstelt; De EP Pitou is een indrukwekkend en indringend debuut.

 

 

Zaterdag 27 januari 2018

Mee in Zee-atelier
Lijsterbesstraat 69
2563 KR Den Haag

Deur open  20:00
Aanvang  20:30

Entree: € 15,–

Reserveren
info@meeinzee.nl  /  06 15359187