ANA BECK, KEES GELDERBLOM & MARCO SANTOS

KeesKees Gelderblom is geboren in 1958, het geboortejaar van de Bossa Nova. Hij kocht zijn eerste gitaar op 10 jarige leeftijd en ontdekte de Braziliaanse muziek toen hij 17 was. Het was de Braziliaanse gitarist Baden Powell die zijn leven een draai gaf. Zijn eerste gitaarlessen waren bij Rob Bakker in 1977. In 1980 vertrok hij voor een jaar naar Brazilie en verbleef in Rio de Janeiro, Belo Horizonte en Sao Joao del Rei. Het Sweelinck Conservatorium maakte hij af in 1988 en gedurende deze tijd speelde hij in de band Tanga onder leiding van Paulo Prata. Zij hebben zo’n twintig jaar jaar samen gespeeld. Van 1995 tot en met 2001 woonde hij in Campo Grande, Brazilie en gaf les op Conservatorio de Campo Grande en Centro Arte Viva. Tegenwoordig geeft Kees les aan het Conservatorium Codarts in Rotterdam en Escola Portatil de musica da Holanda, ook in Rotterdam.

 

 

 

AnaAna Beck is geboren en getogen in Rio de Janeiro te Brazilië. Haar beide ouders waren zangleraren en het was vanzelfsprekend dat zij zich op 15-jarige leeftijd al begaf in studio’s en op podia. Haar eerste professionele werk was met een vocaal kwartet voor het opnemen van jingles, voor radio en TV. In dezelfde periode heeft Ana getoerd met Wando en zijn band, als vocaliste. In 1988 kwam Ana naar Nederland en sindsdien heeft zij deelgenomen aan talloze projecten en gezongen als lead zangeres in verschillende Braziliaanse bands. Tevens heeft zij deelgenomen aan bekende festivals, o.a. North Sea Jazz Festival, The Jazz Festival Curaçao, Sunsplash in Austria, Malta, Croatia en Indonesia.  Haar gevarieerd en breed repertoire strekt van de Braziliaanse klassieken tot de moderne componisten. Hierin zult u de rijkdom vinden van de verschillende stijlen en ritmes die in Brazilië te horen zijn. 


 

 

MarcoMarco Santos (1981) verdeelt zijn thuisbasis al enige jaren tussen Nederland en Portugal. Hij behaalde twee Bachelors: Klassieke percussie (Lisbon High School of Music, 2006) en Jazz drums (Koninklijk Conservatorium Den Haag, 2011) en deed een Master Compositie, percussie & drums (Codarts Rotterdam – Wereldmuziek, 2012). Marco werkt en toert regelmatig met gerenommeerde (inter)nationale artiesten uit diverse disciplines en heeft daarnaast zijn eigen band.
“Devoting myself to music is the simplest way to find the best of myself in life. The inner need to express my voice loudly as a musician got stronger over time. I’m always attempting to do things that have not been done before. It requires the ability to revisit past thought processes while considering new landscapes; continuously redefining oneself through failures as much as successes. I see music as one of the most powerful ‘tools’ in order to unify people.”

 

 

TEASERS
Ana Beck
Kees Gelderblom
Marco Santos
Ana, Kees en Marco

 

Zaterdag 3 februari 2018
Deur open: 20:00
Aanvang: 20:30 
€ 15,– (cash)

Mee in Zee-atelier
Lijsterbesstraat 69
2563 KR Den Haag

info@meeinzee.nl
06 15359187