DAISY COOLS – THE EUROPE FILES

Daisy 1Daisy Cools heeft zo te horen geen spektakel nodig wanneer ze samen met haar band – of solo – haar songs vertolkt. Het zijn ogenschijnlijk luchtige songs die ze brengt, maar ze klinken stuk voor stuk prachtig door Daisy’s natuurlijke manier van zingen, waarin soms de echo’s van Stevie Nicks en Chrissie Hynde doorklinken. Het zijn bovendien slimme nummers, vol gelaagdheid.
Wat mij in het oog – pardon – in het oor sprong, is het contrast tussen Daisy’s sfeervolle gitaarpop en haar vaak wat duistere teksten. Navraag leerde dat ze dat niet van een onbekende heeft: Ray Davies (The Kinks) vormde haar. Daisy volgde bij hem een workshop van een week in een landhuis in de buurt van  Manchester. Daar schreef ze de meeste liedjes van The Secrets We Keep (2009), het album waarmee ze voor het eerst te horen was op nationale radiozenders.
Tegenwoordig woont Daisy voor haar project The Europe Files steeds enkele maanden in een andere Europese stad. Parijs, Palermo en Lissabon waren al aan de beurt. Hier trad ze op met lokale muzikanten en schreef ze nieuwe nummers die uitkwamen op drie EP’s. Momenteel neemt Daisy met haar band nieuwe songs op in het Engels, Frans, Italiaans én Portugees. Medio 2018 verschijnen dus vier (!) versies van haar nieuwe album, recentelijk al door de pers omschreven als  ‘misschien wel het meest sympathieke Nederlandse muziekproject van de afgelopen jaren.’  
Op haar website www.eternalnewcomer.com vertelt Daisy over haar reizen en het maken van de albums.
Ik hoorde Daisy voor het eerst zingen en spelen na afloop van een ander optreden in Mee in Zee-atelier dat zij als gast had bijgewoond en waarin met het publiek werd nagepraat en gezongen en waarin de instrumenten van hand tot hand gingen.
FANTASTISCH!
Meteen gevraagd of ze wilde komen en dat doet ze.
Op zaterdag 31 maart 2018 treedt Daisy op in het Mee in Zee-atelier met Ocki Klootwijk op bas, Jan van Nieuwenhuize op drums en Joeri Rook op gitaar. Tijdens dit optreden speelt ze vooral nummers van haar nieuwste album; oftewel in 4 talen.

 

Teasers
https://www.youtube.com/watch?v=Uh-vDYPc4jM
https://www.youtube.com/watch?v=pp4VW1jmnYI

 

 

Zaterdag 31 maart 2018

Mee in Zee-atelier
Lijsterbesstraat 69
2563 KR Den Haag

Deur open  20:00
Aanvang  20:30

Entree: € 15,–

Reserveren
info@meeinzee.nl
  /  06 15359187