MAGDA MENDES – ‘OLIVEIRAS’

Foto solo (2017-06-16)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, schrijft liedjes die een stem willen geven aan verhalen die nog niet eerder verteld zijn. Haar muziek roept een gevoel op van diepgang, weemoed en verlangen.
 Als een eeuwenoude boom die zijn wortels diep in de aarde boort op zoek naar voedsel, houvast en overlevering. Op haar derde album Oliveiras zingt ze over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe Magda’s eigen wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.
Gitarist en medecomponist Ward Veenstra zal de luisteraars kennis laten maken met diverse Portugese snaarinstrumenten die er voor zullen zorgen dat zij meegenomen worden op de door Magda bezongen reis door Portugal.
Het filmische karakter van het programma wordt versterkt door twee bijzondere klassieke musici.  De bezetting is als volgt:
  • Magda Mendes – zang, gitaar
  • Ward Veenstra – Portugese gitaar, akoestische gitaar, cavaquinho, braguesa
  • Astrid Haring – harp
  • Brandt Attema – bas trombone
Meer info:
www.magdamendes.com
Teasers:
Pela calçada, Fado do Silêncio
Pers:
Wat een prachtige, in haar geboortegrond gewortelde, stem. Magda Mendes is Portugal, met haar hele ziel en zaligheid.

 

Zaterdag 14 april 2018

Mee in Zee-atelier
Lijsterbesstraat 69
2563 KR Den Haag

Deur open  20:00
Aanvang  20:30

Entree: € 15,–

Reserveren
info@meeinzee.nl  /  06 15359187