NANCY KROON – METAMORFOSEN

Achilles

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NANCY KROON
De rode draad in mijn werk is mijn fascinatie voor de antieke Griekse kunst en cultuur. Met het Griekse woord ‘Antropomorfos’, waarin de woorden ‘mens’ (ánthropos) en ‘uiterlijke vorm’ (morphe)  zijn verweven, voel ik mij in mijn werk verbonden. Resten van sculpturen, flarden van teksten uit de Griekse mythologie neem ik in mij op en transformeer ik in min of meer geabstraheerde beeldtaal. De mythologie vertelt verhalen waarin (oer)gevoelens en tragiek van het leven een grote rol spelen. Gevoelens van melancholie, schoonheid, harmonie, transformatie, beweging, troost en kracht zijn onderwerpen die ik in mijn werk laat zien. Alles in de wereld verandert constant maar deze primaire gevoelens zijn een essentiële en universele factor in het menselijk bestaan, zowel in de oudheid als nu.

Finissage expositie Nancy Kroon in Mee in Zee atelier

Op 24 juni sluiten we de expositie af in Mee in Zee van 14:00-17:00 uur met een kop Griekse bergthee.
Een zomerse zondagmiddag om nog even alle werken te bekijken die hier zo’n goed tijdelijk thuis hebben gevonden in een 
spannende opstelling.

Wees welkom!
(tot 1800 uur is het gratis parkeren in de omgeving)

 

Nancy Kroon
www.kroonkunst.nl
www.facebook/Kroonkunst
06-41262564